Bez ovog niko neće moći preko granice – Džaba i pasoši, novi zakon je usvojen – Region na nogama – Skandal STARS

Bez ovog niko neće moći preko granice – Džaba i pasoši, novi zakon je usvojen – Region na nogama

  • Skandal
  • 4 weeks ago
  • Comments Off on Bez ovog niko neće moći preko granice – Džaba i pasoši, novi zakon je usvojen – Region na nogama

Ubuduće će državljani BiH morati skenirati jedan prst pri ulasku u EU, počevši od veljače 2022., osim što će imati putovnicu sa sobom, dok će skenirati prvi ulazak te osobe na teritorij EU i dati otisak četiri ruke na jednoj ruci.

Podaci o pooštravanju mjera EU-a službeno su objavljeni na konferenciji održanoj u Varšavi, a potvrdio ih je savjetnik direktora Granične policije BiH Svevodil Hoffman.

Europska komisija usvojila je direktivu s ciljem bolje zaštite vanjskih granica EU-a i povećanja količine kriminala. Takozvani su tzv. Morphine je računalna tehnika koja može promijeniti lice putnih dokumenata. Do sada korišteni sustavi zaštite pokazali su da je zločin toliko napredan da se fotografije na trenutačnim putnim dokumentima mogu mijenjati.

Odluka pooštravanja mjera, rekao je Hoffman, donesena je kao adekvatan odgovor na zločin, koji je posebno izražen u slučaju trgovine ljudima, a to je trenutno krijumčarenje kokaina. Državljani koji nisu članovi EU-a i državljani trećih zemalja morat će uspostaviti autentičnost za sve gore navedeno.

Podaci o otiscima prstiju desne ruke i skeniranom licu bit će pohranjeni u posebnu bazu podataka koja će postojati u policijskim snagama unutar EU, kako je objasnio savjetnik ravnatelja GP BiH. Svaki sljedeći put građani BiH će se provjeravati tako da i oni moraju ući u digitalni otisak prstiju prilikom ulaska u neku od zemalja EU, sve dok naša zemlja ne postane članica EU.

Loading..