Bili su srećni jer su mislili da je trudna, nakon 3 meseca su saznali istinu: Kad je otišla u bolnicu saznala je šta joj raste u stomaku – Skandal STARS

Bili su srećni jer su mislili da je trudna, nakon 3 meseca su saznali istinu: Kad je otišla u bolnicu saznala je šta joj raste u stomaku

  • Skandal
  • 3 weeks ago
  • Comments Off on Bili su srećni jer su mislili da je trudna, nakon 3 meseca su saznali istinu: Kad je otišla u bolnicu saznala je šta joj raste u stomaku

Medicina nam svaki dan donosi nove slučajeve i nove bolesti koje do sada nisu viđene. Trenutno ima na hiljade i hiljade bolesti za koje je do sada poznato manje od 100 slučajeva, a sa toliko malim brojem oboljelih ograničeno je i znanje o tome kako tretirati i liječiti te bolesti.

Posebno veliki broj ovih bolesti dešava se prilikom trudnoće i poroda, a zbog same kompleksnosti i jednog i drugog veoma je teško pronaći i uzrok ali i terapiju. Danas vam donosimo jedan takav slučaj gdje je bračni par mislio da su trudni i da će imati dijete, a kada su otišli na pretrage život im se srušio.

Bračni par o kojemu danas govorimo su Richard Milan, poznati glumac iz serije Waterloo Road, i njegovoj predivnoj ženi Them. Naime nakon što je test za trudnoću bio pozitivan mladi bračni par je bio veoma sretan, kao i njihova porodica nakon što su svima javili dobre vijesti, ali naravno morali su otići na pregled da bi bili sigurni.

Kada su otišli na ultrazvuk doktori su imali jednu veoma lošu vijest. Umjesto bebe u posteljici Them rastao je tumor, koji se jednostavno ponašao kao da je novozačeto dijete i zbog toga je tijelo imalo takvu hormonsku reakciju.

Hariokarcinom kako se naziva taj tip tumora, izaziva sve simptome kao i trudnoća i raste u posteljici, zbog čega ga je u nekim slučajevima veoma teško dijagnozirati.

Zbog same prirode tumora nisu ga mogli operacijski ukloniti već je ona morala ići na redovne hemoterapije. Kada je saznala za ovo Them je bila na posljednjoj godini studija za medicinsku sestru, a zbog bolesti je odlučila pauzirati jedno vrijeme.

Sve vrijeme uz nju je bio njen muž, i iako se tumor povukao ona još uvijek mora ići na redovne pretrage da bi na vrijeme uočili ako se vrati. Ona se vratila na studije i ostao joj je sada još samo završni rad, a ona i muž planiraju da imaju djecu u bližoj budućnosti.

Loading..