Da li vam se na rukama nalaze ovakve bubuljice? Saznajte zbog čega se pojavljuju i kako ih se riješiti – Skandal STARS

Da li vam se na rukama nalaze ovakve bubuljice? Saznajte zbog čega se pojavljuju i kako ih se riješiti

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Da li vam se na rukama nalaze ovakve bubuljice? Saznajte zbog čega se pojavljuju i kako ih se riješiti

Da li vam se ovakve bubuljice pojavljuju na ruci? Saznajte o čemu je riječ? Da li imate problem sa ovakvim bubuljicama koje vam se pojavljuju po tijelu, posebno rukama? Evo šta može biti razlog za to:

U nekim slučajevima se javlja kao posljedica alergijeske reakcije. U većini slučajeva je riječ o intoleranciji na gluten. U tom slučaju, potrebno je da imate poseban režim ishrane. Gluten se nalazi u hljebu, slatkišima, ali i drugim namirnicama.

Zato je potrebno da nađete odgovarajuće zamjene. Bezglutenski režim odgovara i osobama koje nisu intolerantne na gluten. Npr. ukoliko imate problema sa Candidom, dobro će vam doći da mjesec ili dva ne jedete namirnice sa glutenom, te da ne unosite šećere.

Zapamtite, šećeri se ne nalaze samo u slatkišima, već i u drugom namirnicama. Primjetno je da su se problemi sa Candidom smanjili, te da je ona nestala nakon ovog režima ishrane kojeg smo naveli. Ovo su neki simptomi koji mogu da ukazuju da imate intoleranciju na gluten, obratite pažnju na njih:

-nelagodnost i bol u stomaku (obično nakon jela)

– hronična migrena

– anemija

– umor

– krv u stolici

– povraćanje,

Loading..