Da li vam se na telu pojavljuju modrice, a nisu od udaraca? Simptom teške bolesti, odma proverite – Skandal STARS

Da li vam se na telu pojavljuju modrice, a nisu od udaraca? Simptom teške bolesti, odma proverite

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Da li vam se na telu pojavljuju modrice, a nisu od udaraca? Simptom teške bolesti, odma proverite

Da li vam se desilo da na svom tijelu primjetite pojavu modrica, a da znate da nisu od udarca? Evo koji su mogući razlozi za njihovu pojavu… Desi se da nekada samo primjetimo modricu na tijelu, a znamo da se nismo udarili. Ovdje ćemo vam navesti neke od razloga:

Ukoliko ste u posljednje vrijeme dizali teške stvari, onda je moguće da će vam se pojaviti modrice. Zato malo pripazite sa tim. Nekada dolazi do njihove pojave zbog velikog fizičkog napora.

U nekim slučajevima se javljaju zbog lijekova koje konzumirate, pa obratite pažnju na nus-pojave koje su navedene. U dogovoru sa doktorom onda promijenite terapiju. Obično se javljaju kod upotrebe lijekova koji razrjeđuju krv.Nedostaci vitamina i minerala su također jedan od uzroka. Kao i konzumacija alkohola.

Pojava modrica se može javiti i kod oboljelih od dijabetesa. Inače su dijabetičari osjetljivi i na najmanje udarce. Za njih su i male rane opasne i moraju se brzo sanirati.

Ukoliko vam se u roku par sati pojave modrice oko zglobova na nogama, moguće je da je riječ o sepsi i potrebna vam je intervencija.

Loading..