Izašao novi zakon za odlazak u penziju: Samo nam je još to trebalo, sada nastaje prava konfuzija – Skandal STARS

Izašao novi zakon za odlazak u penziju: Samo nam je još to trebalo, sada nastaje prava konfuzija

  • Skandal
  • 5 days ago
  • Comments Off on Izašao novi zakon za odlazak u penziju: Samo nam je još to trebalo, sada nastaje prava konfuzija

Već neko vrijeme se govori o izmjenama za odlazak u penziju, da li ste upućeni? Znamo da se u penziju ide sa navršenih 65 godina, ako je takva situacija da zbog nekih stvari osoba nije mogla prije da se penzioniše. Sada se čak može produžiti i na 70 godina. Da, dobro ste pročitali.

Sada vas sigurno br’ine to produžavanje, zašto bi se čekalo da napunite 70 godina, ali ne brinite. To neće važiti za sve. Naime, radnik će moći nakon što ispuni uslov za penziju, ostati još pet godina na radnom mjestu. Ako je njegov rad potreban i ukoliko se poslodavac slaže s tim.

Šta vi mislite o ovoj izmjeni? Da li se slažete ili mislite da nije potrebna? Neki će jedva čekati da odu u penziju, dok imate i osobe koje to baš i ne žele. Jednostavno su se navikle na radno mjesto, okruženje i ne vide se da vrijeme provode kod kuće. Vjerujemo da u okruženju imate barem jednu takvu osobu.

Njima će se ova izmjena dopasti jer će moći da rade, tj. da produže radno vrijeme prije penzije.Mi također mislimo da bi se trebalo više potruditi da starije osobe imaju redovne penzije i da one ne budu minimalne. Svjedoci smo koliki su iznosi penzija i da isplata nije redovna.

Zamislite kako je tim osobama koje žive od jedne penzije i bukvalno sve moraju da plate od nje. Penzije su tako male, da dok platite režije, za vas ne ostane ništa. Ništa bolja situacija nije sa većinom plata, zar ne?

Loading..