Jednim dodirom rešite se svih muka sa zatvorom: Veoma jednostavan trik koji funkcioniše sa 100% učinkom – Skandal STARS

Jednim dodirom rešite se svih muka sa zatvorom: Veoma jednostavan trik koji funkcioniše sa 100% učinkom

  • Skandal
  • 3 weeks ago
  • Comments Off on Jednim dodirom rešite se svih muka sa zatvorom: Veoma jednostavan trik koji funkcioniše sa 100% učinkom

Opstipacija, ili u narodnom rječniku zatvor je problem koji muči veliki broj ljudi. Tokom brzon načina života, nezdrave hrane koju konzumiramo s nogu, mnogo puta se osjećamo naduto i neprijatno.

Konstipacija se definiše kao nedostatak pražnjenja crijeva, a često uzročnik neuravnotežene prehrane, može biti i emocionalni stres ili simptom neke bolesti. U posljednje vrijeme postao je simbol modernog doba i brzog načina života. Važno je uočiti razliku između konstipacije i opstipacije.

Opstipacija je izostanak spontanog pražnjenja crijeva, dok je konstipacijom smatra otežano pražnjenje crijeva tvrde stolice. Kada se spomene ‘zatvor’, taj termin se može odnositi na oba problema.

Možda će vam zvučat čudno, ali postoji “dugme” koje kada pritisnete na tijelu, imate osjećaj da ćete morati obaviti nuždu. Sve što treba jeste da se pritisne mala tačka koja se nalazi oko dva prsta ispod vašeg pupka. Za nekoliko trenutaka bi trebali osjetiti potrebu da idete u toalet. Pritisak na ovu tačku treba da bude snažan, ali je prejak da osjetite bol.

Međutim ukoliko budete osjetili bol, smanjite pritisak i počnite ponovo. Prvo nježno i polako, a zatim postupno pojačavajte pritisak. Bitno je da se fokusirate na disanje jer vas to može osloboditi od stresa i bola. Ponekad je potrebno da se procedura izvodi otprilike pet do deset sekundi.

Ako ne osjetite nikakve promjene u crijevima, nastavite sa procedurom narednih 2-3 minuta. Međutim, preporučuje se da granica koju ne biste trebali prelaziti jeste 5 minuta. Stručnjaci naglašavaju kako je ova tačka od izuzetne koristi u mnogim abdominalnim problemima, bilo da su probavne prirode, reproduktivne, menstrualne ili pak urogenitalne prirode.

Loading..