Kardiolog bez dlake na jeziku: 0vih 7 namirnica sam strogo zabranio ljudima koje volim – Skandal STARS

Kardiolog bez dlake na jeziku: 0vih 7 namirnica sam strogo zabranio ljudima koje volim

  • Skandal
  • 5 days ago
  • Comments Off on Kardiolog bez dlake na jeziku: 0vih 7 namirnica sam strogo zabranio ljudima koje volim

Kardiolog savjetuje koje namirnice da izbjegavate, a evo koje su to… Da biste bili zdravi, potrebno je da se zdravo hranite i budete fizički aktivni. Vodite računa o svojoj kilaži jer g0jazne osobe imaju veću šansu da prije svoje 30. godine dobiju srčani udar.

Pomfrit – Sadrži dosta masti,a trebate znati da nije nimalo dobro to što se prži u istom ulju. Možete lako dobiti srčane pr0bleme.

Crveno i prerađeno meso – Također izbjegavajte, povećavaju holesterol i rizik od srčanih ob0ljenja. Izbjegavajte i roštiljsko meso jer pri pripremi takvo meso otpušta akrolein, kancerogenu supstancu.

Instant supe – Sadrže dosta masti, soli, te nisu zdrave. Svakako je bolje da sami napravite supu od zdravih namirnica, nego da se trujete ovom.

Energetksa pića – Veoam su štetn’a i mogu dovesti do srčanih pr0blema. Ako već imate srčane pr0bleme, nipošto nemojte da ih konzumirate. Samo jedna limenka sasrži kofeian kao da ste popili pet kafa odjednom.

Energetska pića sadrže dosta kofeina,a pored toga vještaččkih supstanci, boja koje nisu dobre za zdravlje. Dovode do tahikardije, ubrzanog rada srca. Ukoliko želite energiju, onda je možete dobiti na prirodniji način. Pijte zeleni čaj, neke prirodne sokove i osjetit ćete se bolje. Nemojte da se trujete ovim napicima.

Smanjite unos soli i masti. – Njihov velik unos odvodi do začepljenja krvnih sudova, a time i do udara. Evo koje namirnice pored soli još trebate da izbjegavate jer mogu dovesti do kardiovaskularnih pr0blema.

Margarin – Nemojte miješati margarin i maslac. Maslac je zdrav, proizveden na prirodan način, margarin je pun vještačkih supstanci i nije nimalo zdrav.

Loading..