Koru od ove voćke nikako ne bacajte: Leči psorijazu, skida bradavice i izbjeljuje zube – Skandal STARS

Koru od ove voćke nikako ne bacajte: Leči psorijazu, skida bradavice i izbjeljuje zube

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Koru od ove voćke nikako ne bacajte: Leči psorijazu, skida bradavice i izbjeljuje zube

Koru ove voćke nemojte bacati, može vam pomoći. Koru banane svi bacimo i ne razmišljamo da će nam poslužiti za nešto. Banana je veoma zdrava. Bogata je vlaknima i kalijumom koji jača srce. Sigurno mislite da kora banane nema neku ulogu. Pa, ima.

Vjerujemo da ćete sljedeći put bolje razmisliti prije nego što bacite koru banane. Kora banane je odlična za kožu. Može vam pomoći kod raznih bradavica, pa čak i kod psorijaze. Utrljajte koru i ostavite da djeluje. Koristi se unutrašnja strana kore.

Pored toga, može vam pomoći da ublažite bolove ili svrab. Koru banane možete iskoristiti i u svrhe izbjeljivanja zuba. Odlična je za to. Potrebno je samo da unutrašnjom stranom protrljate zube.

Nakon nekoliko dana te primjene, primjetit ćete da su vam zubi bjelji nego inače. Dosta je bolje koristiti ovo rješenje, a ne olovke i hemijske preparate koji su puni štetnih materija koje vam mogu narušiti zdravlje.

Vidimo kako i kora banane ima dosta bitnih uloga, za koje vjerovatno niste ni znali. Zato se malo bolje informišite. Da li ćete sljedeći put bolje iskoristiti koru banane prije nego je bacite?

Loading..