Na ovom testu pada većina vozača: Koji od automobila vozač kamiona zapravo vidi? (Foto) – Skandal STARS

Na ovom testu pada većina vozača: Koji od automobila vozač kamiona zapravo vidi? (Foto)

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Na ovom testu pada većina vozača: Koji od automobila vozač kamiona zapravo vidi? (Foto)

Ovdje vam donosimo test na koji većina vozača ne zna dati pravi odgovor. Evo o čemu je riječ… Dosta puta smo u našim člancima donosili određena pitanja vezana za polaganje vozačkog ispita. Znate da svaki vozač treba da zna pravila. Trebate znati znakove, pravila i tako ćete se bolje nalaziti u saobraćaju.

Bitno je da savladate raskrsnice. One nisu teške, savladate ko ima prednost, obratite pažnju na znakove. Sada vam donosimo jedan test koji nije uobičajen, pa da provjerite možete li tačno odgovoriti. Svaki vozač treba da provjeri strane kada prelazi iz jedne u drugu traku.

Tačnije, treba da obrati pažnju na tzv mrtv’i ugao. Da li ste ikada razmišljali o tom uglu kod drugih vozača. Npr. vozači kamiona imaju mnogo veće mr’tve uglove od običnih auta. Pogledajte ovu sliku i recite koje to automobile može da vidi vozač kamiona:

Dobro obratite pažnju i recite koja vozila može da vidi, a koja ne. Mnogi ne znaju tačan odgovor. Da li vi znate koji je tačan odgovor? Ono što bi većina rekla jeste da žuto auto ne vidi vozač kamiona, ali nije samo žuto auto u pitanju. Moguće je da je i crveno auto izvan videokruga.

To ne bismo rekli na prvu, zar ne? Vozačima kojima je kabina podignuta, neće baš tako vidjeti crveno auto. Ispada da su jedini automobili koji su u mrtv0m uglu, narandžasti i plavi. Šta kažete na ovo? Pogledajte kako je sve to ovdje predstavljeno, pa vam onda možda bude jasnije:

Loading..