Nekoliko bitnih stvari o menopauzi koje vam niko nije htio reći, a dobro ih trebate znati – Skandal STARS

Nekoliko bitnih stvari o menopauzi koje vam niko nije htio reći, a dobro ih trebate znati

  • Skandal
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Nekoliko bitnih stvari o menopauzi koje vam niko nije htio reći, a dobro ih trebate znati

Menopauza je jedna prirodna pojava koju svaka žena mora proći nakon što uđe u određeni broj godina, a to je uglavnom između 35 i 50. Stoga smo spremili neke stvari koje morate znati jer će one ukazivati ​​na početak menopauze.

Nelagoda u spavanju, napetost i depresija – žene koje prođu u ovom periodu mogu imati problema s nesanicom jer zbog vrućine neće moći odmoriti spavanje. Osim što tijelo opskrbljuje estrogenom. Kada osjetite napetost i depresiju, tada vas može preplaviti žena kao žena u menopauzi.

Bol u udovima i nepravilan ciklus – zbog hormonalne neravnoteže, udovi će polako nabubriti i početi se boli, ali ako ta bol postane česta i nepodnošljiva, tada biste trebali posjetiti liječnika. Najčešći simptom menopauze je nepravilan ciklus, a rezultat je nestabilnosti vaših hormona.

Toplinski valovi i debljanje – osjetit ćete tople valove, a ponekad i hladne valove koji će se iznenada pojaviti i uzrokovati crvenilo na licu. Sve će se to dogoditi za smanjenje estrogena. Morate znati da ćete doživjeti gubitak kilograma u menopauzi i tada biste trebali raditi na tome, te stoga jesti zdravu hranu i vježbati.

Promjene raspoloženja i slabe kosti – često ćete osjetiti promjene u raspoloženju, a tijekom tog razdoblja mnoge će žene postati depresivne. Vaše kosti će postati slabije i to će se dogoditi jer hormon estrogen utječe na snagu vaših kostiju, a kad uđete u menopauzu, tada taj hormon prestaje izlučivati. Osjetit ćete i znojenje preko noći, a koža će biti suha.

Loading..