Novi problem za sve vozaće koji su iz svog automobila uklonili ovaj dio: Niko neće moći da prođe tehnički pregled ako ne zadovoljava ova pravila (Foto) – Skandal STARS

Novi problem za sve vozaće koji su iz svog automobila uklonili ovaj dio: Niko neće moći da prođe tehnički pregled ako ne zadovoljava ova pravila (Foto)

  • Skandal
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Novi problem za sve vozaće koji su iz svog automobila uklonili ovaj dio: Niko neće moći da prođe tehnički pregled ako ne zadovoljava ova pravila (Foto)

Sa novom godinom stižu nam i nova pravila za mnoge vozače, kojima se ista neće baš toliko dopasti. jer će sve biti u znaku novih troškova na koje mnogi nisu računali. Vjerujemo kako će im dodatni izdaci jako teško pasti. Naime, radi se o tome da Pravilnikom o sipitivanju ispušnih plinova motornih vozila od 1. januara 2020. završio je takozvani prelazni period ispitivanja ispušnih plinova kod vozila, a koji je bio na snazi od 1. januara 2017. godine. Sve to skupa znači da sve sva auta od Nove godinr moraju zadovoljiti propisane ekološke norme.

Ovaj test donesen je 2016 godine, ali nije se smatrao eliminatornim, jer je postojao prelazni period, međutim od 1. januara ove godine, svi vozači u BiH će morati ispoštovati najnovija pravila prilikom registracije automobila.

Dobro poznata je praksa da bh vozači imaju naviku da skidaju suvišne dijelove sa automobila, posebice sa usisnih i izduvnih sistema, kao što su EGR ventil, DPF filteri čestica ćađi, pa čak i katalizatore izduvnih sistema, međutim to više neće biti moguće. Prelazni period je poslužio samo kao podsjetnik vozačima da obrate pažnju na eventualne nedostatke njihovog limenog lubimca. Na ovaj se način omogućilo dovoljno vremena svim vlasnicima automobila da poprave trenutno stanje svojih vozila.

Pravilniku o eko testu podliježu i vozila koja pored benzina koriste i LPG odnosno CNG gas, što znači, ukoliko ste u svooje vozilo ugradili plin, auto će biti testirano na benzin i prema toma će se mjeriti razina ispušnih gasova. Od velike je važnosti da se sve tehničke stanice pridržavaju novog pravilnika i da u tome bdu istrajne kako bi pomogle u očuvanju životne sredine.

Loading..