Očekuje nas 72cm snijega: Detaljna vremenska prognoza otkriva kada će pasti prvi snijeg! – Skandal STARS

Očekuje nas 72cm snijega: Detaljna vremenska prognoza otkriva kada će pasti prvi snijeg!

  • Skandal
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Očekuje nas 72cm snijega: Detaljna vremenska prognoza otkriva kada će pasti prvi snijeg!

Prvo viđenje snijega ove godine možemo očekivati 8. decembra, ali će se zbog izrazito visokih temperatura za ovo doba godine, vrlo brzo istopiti. Prema izjavama meteorologa, prave zima sa puno snijega i temperature ispod nule očekuju se tek od januara.

Prema predviđanjima dugoročne prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u sljedećih 30 dana, smjenjivat će se sunce, vjetar, kiša kao i snijeg. Jutarnje temperature bi se trebali kretati od minus 2 do 5, dok bi najviše dnevna temperatura trebala biti oko 10 stepeni.

Prvi snijeg koji se očekujem početkom narednom mjeseca se naće dugo zadržati na ulicama, a formiranje novog sniježnog pokrivača biće moguće samo u planinskim predjelima.

Meteorolog Branko Bjelić iz RHMZ kaže da vremenska prognoza pokazuje da su pred nama dani uobičajeni za ovo doba godine. Prema sadašnjim pokazateljim, Srbija će se zabijeliti početkom decembra, ali će se snije vrlo brzo istopiti zbog povišenih temperatura.

Zahlađenja i ‘debeli minus’ se za sada ne prognoziraju do kraja godine. Jutarnja temperatura bi se trebala kretati između minus 2 do 5 podioka na celziusovoj skali. Takvo vrijeme bi se trebalo zadržati sve do 20. decembra”, kaže Bjelić.

U narednoj sedmici nad očekuje vrijeme slično kao i prethodnih dana, ali uz nešto osjetnije niže temperature. Vrijeme bi uglavnom trebalo biti suho, i to u kombinaciji sa sunčanim i oblačnim periodima. Ali zbog jakog jugoistočnog vjetra imat ćemo utisak da su temperature dosta niže. Međutim do njegovog slabljenja će doći već krajem sljedeće sedmice, a dnevne temperature bi trebale dostići i do 14 stepeni, riječi su našeg sagovornika.

Loading..