Odgovor na večito pitanje: Zašto uhodimo bivše partnere na društvenim mrežama – Skandal STARS

Odgovor na večito pitanje: Zašto uhodimo bivše partnere na društvenim mrežama

  • Skandal
  • 3 weeks ago
  • Comments Off on Odgovor na večito pitanje: Zašto uhodimo bivše partnere na društvenim mrežama

Besciljno skrolujete Instagramom i “slučajno” naletite na profil bivšeg i eto – za 10 minuta ste došli do njegovih fotki iz 2014. godine i uspomena sa žurki na kojima ste bili zajedno.

Pitanje koje nas, nakon tog malog virtuelnog izleta, počne mučiti je – zašto?

Naime, kako tvrdi psiholog Suzan Kraus Vajtburn, ova radnja je vrlo uobičajena i ne znači da nešto sa vama nije u redu. Ipak, svojim je istraživanjem došla do zaključka da najčešće završimo na profilu bivšeg na Instagramu zbog druge društvene mreže – Fejsbuka.

Suzan ističe da uspomene koje se pojavljuju na Fejsbuku osobu vrlo brzo asociraju na trenutke koje su proveli sa bivšom ljubavi. Ne mora se raditi o zajedničkoj fotki, dovoljno je da prikazana uspomena ima samo jedan nostalgični detalj koji će vas podstaći na ovu radnju.

Iako je istakla da je to normalno, Susan napominje da bi trebalo, kad god možete barem da pokušate da odolite tom iskušenju jer bi vas uzastopno pregledanje profila bivše ljubavi moglo poprilično emocionalno uznemiriti.

.

.

.

.

.

.

#Ispovest dana:

-Najtraumatičniji događaj iz detinjstva pa možda i za ceo život će mi biti onaj dan kada je baba umrla i kada je samo tri sata pre sahrane ustala iz kovčega i potražila od moje zabezeknute majke čašu vode. Baba je naime doživela kliničku smrt koja je čak zbunila i iskusnog doktora hitne pomoći koji je popunio umrlicu i potpisao da je mrtva.

Baba je delovala mrtvo sa svom ukočenošću i modricama koje uz to idu. Pošto je mama od tuge bila slomljena i stalno plakala pored sanduka, tata je sredio sve oko grobnog mesta, popa i sve je bilo spremno samo da je mrtvačka kola oteraju do groblja.

Baba nije samo ustala iz sanduka, ona je bukvalno skočila iz njega i rekla da je mnogo žedna i da joj se vrti u glavi, ja sam od straha čini mi se vrisnuo toliko jako da su stakla zatreperila, a mama je samo stala i dobrih minut i po nije trepnula dok baba nije sama došla do česme da pije. Baba je po drugi put umrla tek deset godina kasnije i ovoga puta za stvarno.

Loading..