Otac je odlučio prodati za 50 ovaca odma nakon što dobije prvu menstruaciju: Ali se u pravom momentu pojavio Ivan sa ponudom koju otac nije nikako mogao odbiti – Skandal STARS

Otac je odlučio prodati za 50 ovaca odma nakon što dobije prvu menstruaciju: Ali se u pravom momentu pojavio Ivan sa ponudom koju otac nije nikako mogao odbiti

  • Skandal
  • 3 weeks ago
  • Comments Off on Otac je odlučio prodati za 50 ovaca odma nakon što dobije prvu menstruaciju: Ali se u pravom momentu pojavio Ivan sa ponudom koju otac nije nikako mogao odbiti

Ivan Vidovin, koji dolazi iz Rusije, planira snimiti dokumentarni film o djevojčici koju roditelji moraju prodati za 50 ovaca kad ona napuni 11 godina, ili tačnije kad dobije prvu menstruaciju.

„U ljeto 2016. proveo sam mjesec dana u pustinji na samoj granici Izraela i Palestine sa svojom filmskom ekipom. Ovdje sam upoznao Arefata, beduina koji je živio u dolini Wadi Kelt sa svojom porodicom. Arafat je bio naš vodič, gotovo dio tima. Doveo je za nas svoju djecu za potrebe snimanja, pokazao nam najbolja mjesta za snimanje divljih životinja i čak nas odveo do nekih rizičnih mjesta kako bismo ih bolje fotografirali i snimili “, kratko je objasnio Ivan.

Sve se više upoznavao s njihovom porodicom. Arafat je imao troje djece i dvije supruge. Najstariji sin imao je samo deset godina, mlađi tri, a djevojčica Zakura pet. Sretno je pozirala kad god je ekipa filma došla u posjet. Bila je i jedina starija žena s kojom su mogli komunicirati tokom čitavog boravka u toj pustinji.

Ivan je izjavio da je njezin otac trgovao goveda za svoje kćeri i da će je morati prodati čim dobije prvu menstruaciju ili napuni 11 godina.

Zakurin otac odlučio je ranije da će za nju prodati 50 ovaca, smatra da je to dovoljno za njegovu kćer. Osoba koja se oženi za nju bit će mnogo starija nego ona.

Ubrzo nakon vjenčanja morat će zatrudnjeti, ovo je samo sat vremena udaljeno od Jeruzalema. Šta vi mislite o ovakvim postupcima rođenih roditelja prema svojoj djeci? Da li je to moralno i normalno? Pišite nam u komentarima vaša mišljenja.

Loading..