Pogledajte kakvo nas vreme očekuje za Novu Godinu – Oglasila se tri meteorologa, prognoza je vrlo jasna, a nimalo dobra – Skandal STARS

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje za Novu Godinu – Oglasila se tri meteorologa, prognoza je vrlo jasna, a nimalo dobra

  • Skandal
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Pogledajte kakvo nas vreme očekuje za Novu Godinu – Oglasila se tri meteorologa, prognoza je vrlo jasna, a nimalo dobra

Predstojeća zima u Srbiji bit će mnogo toplija nego prošle godine, bez snijega i “debelih minusa” na vidiku, najavljuju meteorolozi.

Prema njihovim riječima, drastično je manje snijega ove zime nego prošle godine. Prve snježne pahulje u višim dijelovima zemlje očekuju se oko 5. prosinca, a prema trenutnim prognozama dočekat ćemo Novu i Novu godinu bez snijega, navodi jedan srpski tabloid.

Voditeljica Službe za praćenje i klimatske prognoze RHMZ-a Jasminka Smailagić kaže kako je topli studeni dani uvertira za blagu zimu.

Zima će ove godine biti za dva stepena toplija od prosjeka za Srbiju. Srednja temperatura kretat će se od prve do četvrte podjele, dok će u planinama biti nekoliko stupnjeva ispod nule. Za tri mjeseca imat ćemo samo sedam do 16 ledenih dana, to su dani kada živa u termometru nikada ni za jedan trenutak neće prijeći nulu. Maksimalni broj dana s oborinama u nižim krajevima je 40, dok će, prema prognozama, oborina na istoku naše zemlje biti mnogo manje – objašnjava Smailagić.

Meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj ističe da će zimski dani biti blaži sa manje oborina.

– Po svim pokazateljima, zima neće biti oštra i bit će vlažnija nego inače. Sigurno da će Srbija zabiti, ali neće biti obilnih kiša. Postoje naznake da bi prve snježne pahulje, ali u višim predjelima, mogle pasti između 5. i 12. prosinca, kada se očekuje pad temperatura – kaže Sovilj.

Loading..