Srbin našao torbu s 50.000 eura pa je odma vratio vlasniku, a ovaj mu došao pa rekao nešto neoprostivo (Video) – Skandal STARS

Srbin našao torbu s 50.000 eura pa je odma vratio vlasniku, a ovaj mu došao pa rekao nešto neoprostivo (Video)

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Srbin našao torbu s 50.000 eura pa je odma vratio vlasniku, a ovaj mu došao pa rekao nešto neoprostivo (Video)

Oko nas ima poštenih ljudi koji nam vraćaju nadu u bolje sutra. Kada pomislimo da su svi skloni da izvlače vlastitu korist, pojave se primjeri koji pokažu suprotno. Svjesni smo da većina ne bi vratila novac koji nađe sasvim slučajno.

Pomislili bi kako niko za to neće saznati i da je bolje ostaviti kod sebe. Pa, imajte na umu da to nije vaš novac i nemate prava na njega. Šta kada biste našli novac u vrijednosti od čak 50 000 eura? Da li biste ga vratili ili biste ga uzeli?

Postoje osobe koje bi uradile pravu stvar i ne bi uzele ono što im ne pripada. To je uradio ovaj čovjek. Riječ je o čovjeku koji je radio kao noćni čuvar jednog kafića u Srbiji. Jedne prilike je u kafiću našao torbu.

Neko ju je zaboravio, a on je želio da provjeri šta u njoj ima. Ostao je bez teksta kada je vidio šta se u njoj nalazi. U torbi su se nalazile ogromne količine novca. Kako je mogao da prebroji, oko 50 000 eura.

Naravno da nije uobičajeno da neko toliku sumu novca nosi sa sobom, ali on nije želio da uzme i nadao se da će vlasnik da dođe. Ubrzo se pojavio muškarac koji je tražio tu torbu. Čovjek mu je dao, na šta je samo dobio “hvala”. Nije dobio nikakvu nagradu.

Opet, zadovoljan je jer je uradio pravu stvar. Poslušajte njegovu priču i recite kako biste vi postupili. Svaka mu čast na ovome što je uradio jer ne bi svako baš tako postupio:

Loading..