Svako jutro pijete kafu na prazan želudac? Niste ni svjesni šta to radi vašem zdravlju – Skandal STARS

Svako jutro pijete kafu na prazan želudac? Niste ni svjesni šta to radi vašem zdravlju

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Svako jutro pijete kafu na prazan želudac? Niste ni svjesni šta to radi vašem zdravlju

Da li imate naviku da pijete kafu na prazan želudac? Evo šta to radi vašem organizmu: Većina osoba ne može zamisliti da započne dan bez kafe. Treba im kako bi vratili energiju i kako bi se pokrenuli. Loša navika koju većina ima jeste da na prazan želudac pije kafu. To ne biste trebali raditi, barem ne tako često. Nije dobro za vaše zdravlje.

Kafa na prazan želudac će da potakne pojačano lučenje želučane kiseline. Dovest će do raznih probavnih tegoba. Isto tako, može da dovede do upale, žgaravice ili nadutosti. Dovest će i do mučnine. Iako vam možda ne predstavlja ugođaj da pojedete nešto prije kafe, nekako se naviknite.

Ne morate se baš najesti prije kafe, ali možete da pojedete barem krišku nečega. Ili da pojedete obični Petit keks. Njega spominjemo jer je on nekako najpreporučljiviji od svih. Šta kažete, da li vi imate ovu lošu naviku? Ako je odgovor potvrdan, onda je vrijeme da uradite nešto povodom toga.

Pogotovo, ako već imate problema sa probavnim traktom. Još jedan savjet, koliko god voljeli vrele napitke, imajte na umu da nikako to nije dobro za vaš želudac.

Loading..