Zadnjih godina sam radila u raznim srpskim klubovima i kafićima, onda mi je gazda tražio 0vo kako bi imala veću platu – Skandal STARS

Zadnjih godina sam radila u raznim srpskim klubovima i kafićima, onda mi je gazda tražio 0vo kako bi imala veću platu

  • Skandal
  • 1 month ago
  • Comments Off on Zadnjih godina sam radila u raznim srpskim klubovima i kafićima, onda mi je gazda tražio 0vo kako bi imala veću platu

Žene su često postavljene u neprijatne situacije jer su izložene sek*ualnom uznemirava’nju. Na društvenim mrežama mnoge djevojke i žene dijele svoje priče.

Žele da se reaguje i da se prestane s tim. Nije sek*ualno zl0stavljanje samo sil0vanje. Mnoge djevojke će se složiti da su doživjele neprijat’ne komentare od strane muškaraca, nekada im se desilo da ih neko dotakne po zadnj’ici ili drugim dijelovima tijela.

Na društvenim mrežama uz hahtag “me too-” djevojke su podijelile svoja iskustva. Na ovaj način žele dati do znanja u kakvom su one položaju i koliko je ovo pr0blem koji se ignoriše. Jedna djevojka iz Beograda je napisala svoje iskustvo:

” Sjećam se perioda iz srednje škole kada sam išla ulicom, pa me neki stariji muškarac dotako po zadnji’ci i pobegao. Uradio je to i ostalim djevojkama koje su prolazile. Prijavile smo ga, ali ne znam da je ikada odgovarao. Da ne govorim o dobacivanjima od strane i starijih muškaraca, kada sam bila dete.

Kasnije se dešava da me u klubovima i kafićima, neki muškarci u prolazu dotaknu po zadnj’ici, struku. Devojke će se složiti da se to u klubovima dešava. Još jedna od situacija, odem da tražim posao u jednom kafiću, a gazda mi bez pr0blema kaže da očekuje da imam s*ks s njim.

Ja sva iznervirana izlazim, plak’ala bih od m’uke. Najg0re je to se sve ovo nabrojano ne percipira kao sek*ualno uznemiravanje i napad, već kao nešto što je normalno da trpiš kada si žensko, ma kako izgledaš, ma kako se oblačiš.

Ukoliko nekome kažete da vam se takvo nešto dešava, obično vam kažu da nije tako i da pretjerujete. Kada je reč o sil0vanju, jeste li se pitali kako se zaboravlja kada ti neko oduzme ljudskost, a kada kažem ljudskost mislim na nevin0st?

Neki će reći “Ljudi, imam i ja i sestru, i majku i ženu. Ne bih nikad i ne razumem kako iko može to da uradi” , ali bolje recite “Ljudi, imam i oca, i brata, i prijatelja i sina i naučiću ih da to niko ne može”. U nastavku pročitajte još metoo iskustava:

Loading..